torstai 19. heinäkuuta 2018

Juustoiset porkkanakaurarieskat

Vähän erilaiset rieskat kokeilussa tällä kertaa.

Ainekset


400 g piimää
6,5 dl kaurahiutaleita
10 g hiivaa
2/3 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
150 g porkkanaa
50 g juustoraastetta
20 g rypsiöljyä
sulatettua voita

Sekoita hiiva ja kaurahiutaleet piimään. Anna vetäytyä noin 20 minuuttia.
Kuori ja raasta porkkana. Lisää loput aineet ja vaivaa löysähköksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä jauhotetulla pöydällä leivinliinan alla.
Paloittele taikina 10 yhtä suureen palaan ja muotoile pyöreiksi rieskoiksi. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Paistele rieskoihin reikiä haarukalla ja paista 250 asteisessa uunissa, kunnes rieskat ovat rapean kypsiä. Voitele rieskat heti uunista otettua voisulalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti