Due to popular demand. ;) Kuva tulee myöhemmin.
12 annosta
Ainekset
4 munaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 pussi pätkis minejä
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 pussi pätkis minejä
(1 dl siirappia)
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi. Sekoita hieman jäähtynyt seos varovasti munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää koko pätkispussi (pätkiksiä voi myös leikkailla vähän pienemmiksi, jos haluaa).
Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin, jolloin suklaan rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota mutakakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa. Jos haluat tahmeamman kakun lisää taikinaan siirappia.
Tarjoa lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä (voi maustaa mintulla).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti