sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Maailman parhaimmat kuppikakut

Käytän yleensä samaa perusreseptiä kuppikakkujen tekemiseen. Vähän aina fiiliksen mukaan ja riippuen siitä, mitä kaapeista löytyy. Kermaviilin voi korvata maitorahkalla tai jogurtilla.Taikinasta tulee n. 12 kuppikakkua,


Uuni 200-225c

Ainekset

200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
3 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 dl kermaviilia, maitorahkaa tms.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita. Lisää joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääntele viimeisenä joukkoon kermaviili.
Valitse jokin makuvaihtoehdoista ja sekoita taikinaan.

Makuvaihtoehtoja

Omena
muutama hyvä, hapokas, kiinteä omena
kanelia
fariinisokeria
sitruunamehua
vaniljasokeria

Lisää perustaikinaan n. 1 tl vaniljasokeria ja 1 tl kanelia (jauhojen sekaan).
Kuori ja pilko omenat. Lisää vähän sitruunamehua päälle, etteivät omenat tummu.
Sekoita kulhossa fariinisokeria ja kanelia. Pyörittele omenanpalat seoksessa.
Lisää vuokiin noin puolet taikinasta. Lisää jokaiseen vuokaan omenaseosta. Lisää taikinaa omenoiden päälle.
Paista uunissa kypsäksi ja anna jäähtyä. Kuorruta ja koristele.



Sitruuna-salmiakki
1-2 sitruunaa
pussi (n. 200 g) salmiakkia

Lisää perustaikinaan 1-2 sitruunan raastettu kuori ja mehu. Pilko tai murskaa salmiakit ja lisää taikinaan.
Paista uunissa kypsäksi ja anna jäähtyä. Kuorruta ja koristele.



Kuorrutus

huoneenlämpöistä voita
tomusokeria
(elintarvikeväriä)
(mausteita)

Vatkaa voi ja tomusokeri pursotettavaksi massaksi. Omenakuppikakkuihin sopii hyvin esimerkiksi kaneli. Salmiakki-sitruunakuppikakkuihin sopii raastettu sitruunankuori ja -mehu. Lisää elintarvikeväriä, jos haluat.
Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti