maanantai 6. huhtikuuta 2015

Perinteiset lihapyörykät

En itse tällä kertaa tehnyt ihan tavallisia lihapyöryköitä, mutta käytän kuitenkin aina samaa perusreseptiä pienillä muutoksilla. Hyvällä perusreseptillä pääsee niin pitkälle. Samaa reseptiä voi käyttää myös jauhelihapihveihin, tai lihamurekkeeseen. Originally sain reseptin mutsilta, mutta vuosien saatossa, olen ehkä hieman muokannut sitä omaan makuuni.

Ainekset

1 dl kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
sipulijauhetta
mustapippuria
valkosipulijauhetta

Sekoita keskenään kermaviili, korppujauhot ja mausteet, Anna turvota hetki. Lisää jauheliha ja kananmuna. Sekoita hyvin. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista öljyssä tai voissa pannulla.
Tarjoile lisäksi perunamuusia, ranskalaisia tai vihanneksia.

Itse tein tällä kertaa vähän erilaisia lihapyöryköitä. Lisäsin taikinaan n. 2 rkl pestoa. Taikinaan voi myös sekoittaa chipotlea. parmesaania, tai jotain muuta antamaan makua. Kuva ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta maku oli sitäkin parempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti