sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Keväinen mangojuustokakku

Mutsin pyynnöstä tein pääsiäiseksi mangojuustokakun. Reseptissä ei käytetä paljon sokeria, joten kakku ei ole äkkimakea, vaan mukavan raikas.

Ainekset

Pohja

200 g täysjyvädigestiivikeksejä
75 g voita

Täyte

5 liivatelehteä
1 tlk mangoviipaleita
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Kiille

2 purkkia mangopilttiä
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta sauvasekoittimella.
Vatkaa keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango. Kiehauta sitruunamehu pienessä kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos ohuena nauhana mangoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja käännä varovasti mangoseoksen joukkoon.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli.
Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen. Tyhjennä mangososeet kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
Irrot akakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti