Ainekset
pohja
90 g keksejä (esim kaurakeksi, piparkakku tms.)40 g sulatettua voita
täyte
170 g valkosuklaata2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
marjakiille
2½ dl jäisiä puolukoita
1½ dl puolukkamehua
1 dl hyytelösokeria
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos lasien pohjalle ja nosta jääkaappiin kovettumaan.
Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota kerma. Sekoita jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon. Lisää maitorahka ja sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Kiehauta puolukkamehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Levitä jäiset puolukat suklaatäytteen pinnalle. Lusikoi kiille marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa puoli tuntia.
Koristele valkosuklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti