sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Valkosuklaa-puolukkahyydyke

Ainekset


pohja

90 g keksejä (esim kaurakeksi, piparkakku tms.)
40 g sulatettua voita

täyte

170 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

marjakiille

2½ dl jäisiä puolukoita
1½ dl puolukkamehua
1 dl hyytelösokeria


Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos lasien pohjalle ja nosta jääkaappiin kovettumaan.

Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota kerma. Sekoita jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon. Lisää maitorahka ja sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Kiehauta puolukkamehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Levitä jäiset puolukat suklaatäytteen pinnalle. Lusikoi kiille marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa puoli tuntia.

Koristele valkosuklaarouheella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti