Falafel
1 tölkki kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1½ dl persiljaa
1-2 chiliä
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
3/4 tl suolaa
öljyä paistamiseen
Valuta kikherneet. Kuori ja hienonna sipulit, chili ja persilja. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pyöryköitä. Kuumenna öljy pannussa ja paista pyörykät miedolla lämmöllä kullanruskeiksi välillä käännellen. Tarjoile tsatsikin ja couscousin kanssa.
Tsatsiki
500 g turkkilaista jogurttia
1 kurkku
3-4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl struunamehua
suolaa
(minttua)
Raasta kurkku ja valuta. Kuori valkosipuli ja murskaa. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla. Nosta hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
Couscous
2 dl täysjyväcouscousia
2 dl kasvislientä
100 g pakastevihanneksia
1 valkosipulinkynsi
1 tl kurkumaa
Kiehauta vihannekset kasvisliemessä. Lisää mausteet ja couscous ja nosta pois levyltä. Anna hautua kannen alla muutama minuutti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti