sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Fassen pähkinäinen mysli

Kokeilin joululajhaksi tehdä itse mysliä ja oli ilmeisesti niin hyvää, ettei kannata enää kaupasta ostaa. :) Reseptistä tulee kaksi purkillista mysliä (noin 20 annosta)

Ainekset

4 dl kaurahiutaleita
3 dl auringonkukansiemeniä
200 g pähkinöitä 
250 g kuivattuja hedelmiä
6 piparkakkua
n. 1 dl hunajaa
muutama voinokare
ripaus ruususuolaa

Murenna piparit pieniksi palasiksi. Levitä uunipellille kauahiutaleet, auringonkukansiemenet, pähkinät ja piparit. Ripottele päälle hyppysellinen suolaa. Lorauta hunaja tasaisesti seoksen päälle. Jos hunaja ei ole juoksevaa lämmitä sitä ensin hetki kuumassa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää päälle vielä muutama pieni voinokare.
Paista uunissa 200 asteessa yhteensä noin 20 minuuttia tai kunnes seos on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Kääntele seosta noin viiden minuutin välein ja varo, ettei seos pala.
Nosta mysli pois uunista ja kääntele vielä kerran ennen kuin annat jäähtyä. Laita jäähtynyt seos purkkeihin.
Syö mysli esimerkiksi maustamattoman jogurtin ja hunajan kanssa.

Myslistä voi tehdä monia eri variaatioita vaihtelemalla pähkinöitä ja hedelmiä. Itse käytin kuivattua omenaa, päärynää, aprikoosia ja luumuja. Pähkinävalikoima oli manteli, hasselpähkinä, cashewpähkinä, saksanpähkinä ja pekaanipähkinä. Toinen hyvä yhdistelmä on esimerkiksi kookoslastut ja kuivattu ananas ja papaija.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti