sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Falafelhampurilaiset

Vegevaihtoehto perinteisille hampurilaisille.

Ainekset

Pihvit

2 purkkia kikherneitä
1 iso sipuli
ruukullinen persiljaa
1 dl seesaminsiemeni
2 punaista chiliä
1 kananmuna
oliiviöljyä
1 rkl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä

Tsatsiki

500 g turkkilaista jogurttia
1 kurkku
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria

hampurilaissämpylöitä
salaatinlehtiä

Valuta kikherneet ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Silppua sipulit, chilit, ja persilja. Sekoita mausteet ja sipulit kikhernesoseen joukkoon. Sekoita viimeisenä taikinaan seesaminsiemenet ja kananmuna. Lisää halutessasi oliiviöljyä, kunnes koostumus on sopiva.
Paista pannulla molemmin puolin, tai uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pihvit ovat sopivan kullanruskeita.

Tee tsatsiki sillä välin, kun pihvit kypsyvät. Raasta kurkku ja painele siivilässä turhat vedet pois. Mausta jogurtti oliiviöljyllä, hunajalla, valkosipulilla ja pippurilla. Lisää valutettu kurkkuraaste. Lisää viimeisenä suolaa oman maun mukaan.

Paahda hampurilaissämpylät kevyesti. Lisää väliin salaatinlehtiä, tsatsikia, falafelpihvi ja lisää tsatsikia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti