Ainekset
Jauhelihakastike
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g naudan jauhelihaa
250 g palvikinkkua
1 purkki tomaattimurskaa
sokeria
suolaa
pippuria
basilikaa
oreganoa
Juustokastike
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
2 dl juustoa, esim. pecorinoa
suolaa
valkopippuria
Lasagnelevyjä
Juustoraastetta
Paista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää silputut sipulit ja kypsennä. Lissä kuutioitu palvikinkku ja tomaattimurska. Mausta.
Sulata kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kun kastike on valmis, nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon raastettu juusto. Mausta tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla.
Laita uunivuoan pohjalle juustokastiketta. Laita kastikkeen päälle lasagnelevyjä ja levyjen päälle ensin kerros jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Laita juustokastikkeen päälle lasagnelevyjä ja toista. Laita viimeisten lasagnelevyjen päälle juustokastiketta ja raastettua juustoa. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Nosta valmis lasagne uunista ja anna vetäytyä n. 20 minuuttia ennen tarjoilemista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti