sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Vietnamilaiset kanarullat

Meinasin ensin laittaa nimeksi kanasalaattirulla, mutta eihän tässä ole salaattia juuri ollenkaan, muista vihanneksista puhumattakaan. Olkoot siis kanarullia.
Jouduin vähän soveltamaan reseptiä, kun pikkukaupan päätä huimaavassa valikoimassa ei ollut oikeanlaista salaattia. Mutta hyvää oli silti.

Ainekset

400 g kanan jauhelihaa
1 tl inkivääritahnaa
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
1-2 rkl soijakastiketta
limemehua
makeaa chilikastiketta
suolapähkinöitä
salaatinlehtiä, esim, Romaine tai Cosmopolitan

Paista kanan jauheliha omassa rasvassaan tai pienessä tilkassa öljyä. Lisää inkivääritahna, murskatut valkosipulinkynnet, pilkotut chilit ja soijakastike. Rouhi suolapähkinät esimerkiksi morttelissa.
Ota salaatista lehti ja täytä se jauhelihalla. Puristele päälle limemehua. Laita päälle vielä makeaa chilikastiketta ja rouhittuja suolapähkinöitä.

Parhaimman tuloksen saa veneen muotoisilla salaatinlehdillä, mutta muutkin salaatit, joissa on tarpeeksi isot lehdet käyvät.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti